Poziv na otvaranje male knjižnice na otvorenome u Funtani

Gradska knjižnica Poreč i Turistička zajednica općine Funtana, poziva sve drage korisnike i prijatelje, male i velike, mlade i stare, u petak 6.10.2017. u 12.30 sati ispred ureda Turističke zajednice u Funtani, da zajedno otvorimo vrata, nove male knjižnice na otvorenom!

Mala knjižnica na otvorenom mjesto je slobodne razmjene knjiga stanovnika naselja. Kućica će biti opremljena prvim knjigama kako bi potaknuli čitanje, razmjenu knjiga i druženja uz knjigu. Na ovaj se način i Funtana uključuje u projekt Little Free Library, koji je 2009. godine pokrenut u SAD-u te danas broji oko 40.000 registriranih malih knjižnica u 70 država svijeta.

Kućica za knjige namijenjena je svima i svi mogu u nju staviti svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez bilježenja, bez registracije, dan i noć svakog dana u godini. Kućicu je oslikao porečki likovni umjetnik Eugen Varzić.

Na prigodnoj svečanosti povodom otvaranja nastupit će djeca iz Dječjeg vrtića „Tići“ iz Funtane koja će izvesti kratki kulturno-zabavni program.

Veselimo se Vašem dolasku!