Solidarity Walk 4km/h" - putopisno predavanje i predstavljanje knjige "Svilim" Gorana Blaževića

Gradska knjižnica Poreč sa zadovoljstvom vas poziva na multimedijsko putopisno predavanje „Solidarity Walk 4km/h“ koje će održati Goran Blažević, prošlogodišnji dvostruki dobitnik Nagrade Dijana Klarić, jedine putopisne nagrade u Hrvatskoj koja se dodjeljuje na Croatian Travel Festivalu. Ovo njegovo hodačko putovanje donijelo mu je spiralu za Najbolji projekt i Putnika godine.

 

Ovaj putnik donosi nam priču o putovanju dugom preko 3300 kilometara. Krajem 2016. godine, Goran Blažević krenuo je na petomjesečni put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga. Sam, bez ijednog sponzora, oboružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog dugog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim“ koju će nam i predstaviti.

 

Predavanje i predstavljanje knjige „Svilim“ putopisca Gorana Blaževića održat će se u srijedu, 24. siječnja 2018. godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici Poreč (Trg Marafor 3).

Ulaz je slobodan!