Otvorenje kućice za knjige u Vrsaru

Gradska knjižnica Poreč poziva sve drage prijatelje knjige i čitanja, male i velike, mlade i stare, u petak, 10. studenoga 2017. godine u 11 sati u Vrsar, da zajedno otvorimo vrata još jedne male slobodne knjižnice!

Gradska knjižnica nastavlja svoj projekt kojim nastoji doprijeti do šire zajednice i otvara novu malu knjižnicu na otvorenom u Istri. Nastavak je ovo projekta Knjiga pri ruci u sklopu kojeg su otvoreni knjižnični stacionari u Červar Portu, Novoj Vasi, Varvarima i Baderni, što je pokrenulo širenje knjižnične mreže u našoj lokalnoj zajednici. A nakon malih knjižnica, kućica za knjige u porečkom parku Olge Ban, u Vižinadi i Funtani raduje nas otvarenje nove kućice za knjige u Vrsaru. Projekt Little Free Library zaživio je u 70 država svijeta ukazujući na dinamičnost i spontanost življenja uz knjigu u svakodnevnim aktivnostima i na otvorenim prostorima.

Svi možete u nju staviti svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Knjižnica će biti onakva kakvom je vi stvorite, a njezinim korištenjem i čuvanjem zajedno s nama promičete pismenost i ljubav prema čitanju, uz izgradnju osjećaja zajedništva kroz brojne generacije.